Media Sheadows is eind 2012 opgericht door Jacob Groen, mede ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Media Meadows, zijn media-adviesbureau.De vele vragen uit de markt, van zowel bestaande als nieuwe opdrachtgevers, waren de aanleiding voor het oprichten van Media Sheadows. Het nieuwe bureau huisvest dan ook een groot aantal disciplines, waaronder media-inkoop, pr, sponsoring, eventmanagement en mediaopleidingen: Media Sheadows mediabusiness+.

Jacob Groen

Wat ging er vooraf?
Tien jaar geleden startte Jacob Groen Media Meadows. Dat was toen een logische ontwikkeling in zijn carrière. Hij was in 1980 na drie jaar vakbladjournalistiek overgestapt naar Admedia (nu Sanoma) en zette in 1985 voet in de reclamewereld. Bij Reclamebureau Van Opzeeland in Amsterdam verzorgde hij alle mediazaken voor grote en kleine klanten. Hij  leerde de ins en outs kennen van zowel media als marketingcommunicatie voor retail, b-to-c, b-to-b en arbeidsmarkt.
In 1995 ging hij als mediadirecteur aan de slag bij FLEM in Gouda en kwam later via HCM bij Zenith Media terecht. Gaandeweg bouwde hij meer dan voldoende kennis, ervaring en netwerken binnen de media op om voor zichzelf te beginnen. In de overtuiging de belangen van adverteerders efficiënter en effectiever te kunnen behartigen, startte hij in 2003 Media Meadows.

Media Meadows is gevestigd in de Emmalaan in Amsterdam-Zuid. Het bezoekadres van Media Sheadows bevindt zich in Uitgeest.